rookmelders – USI Electric, 2017

De USI Electric MICN109 is een bedrade rookmelder die rechtstreeks aangesloten op het elektrische systeem van uw huis en schakelt over naar batterij back-up in het geval van een stroomstoring. Het komt ook met een ingebouwde koolmonoxide (CO) en aardgas detector.

Overzicht

Uitgerust met een ionisatie sensor kan de USI Electric MICN109 detecteren brandend vuur beter dan het langzaam branden kan detecteren, smeulende gevaren. De beste rookmelders zijn voorzien dual-sensor vermogen koppeling ionisatie en optische sensoren die de meest effectieve detectie van beide soorten brand mogelijk. Bij gebruik van de MICN109, overwegen het installeren van optische rookmelders met tussenpozen in uw hele huis voor de beste bescherming.

Deze rookmelder is ook uitgerust met een combinatie van CO en aardgas detector. Afhankelijk van de soorten apparaten in uw huis, kan je niet een CO-detector of een aardgas detector nodig. Woningen met apparaten die verbrandingsinstallaties, open haarden of aangesloten garages hebben kunnen profiteren van de installatie van een CO-detector, koolmonoxide is reukloos. Een aardgas detector kan ook niet nodig als je huis niet gastoestellen heeft.

De MICN109 wordt rechtstreeks aangesloten op het elektrische systeem van uw huis en schakelt over naar de batterij back-up wanneer de stroom uitvalt. Om deze reden, kunt u verwachten om niet te batterijen zo vaak als u zou doen als u een draadloze rookmelder had vervangen. Als vuistregel, is het raadzaam om uw back-up accu’s ten minste één keer per 12 maanden te vervangen.

Wanneer de back-up batterij begint laag te lopen, zal de MICN109 een korte piep uitzenden om de 40 seconden totdat de batterij is vervangen. Een LED licht op het gezicht van de inrichting zal knipperen eenmaal per 20 seconden visueel melding.

Een van de voordelen van bedrade rookmelders is dat ze kunnen worden verbonden met elkaar. Dit betekent dat wanneer een alarm is geactiveerd, allemaal geluid uit. Rookmelders die niet verbonden kunnen moeilijker waar te nemen, vooral als de bron van het vuur, CO of gaslek is in een kelder of een vrijstaande structuur. Een reeks van LED-indicatoren op het apparaat aan te geven als het alarm uitgeschakeld werd door rook, CO of aardgas. Een knop op de frontplaat van de rookmelder kan worden ingedrukt om het alarm uit te zetten. Deze toets wordt ook gebruikt om de functie van het alarm te testen. Deze rookmelder kan interconnectie met maximaal 24 apparaten, met een limiet van 11 rookmelders.

In tegenstelling tot de meeste rookmelders die worden geleverd met 10-jaar garantie, de MICN109 wordt geleverd met een zeven jaar garantie. Online probleemoplossing is beperkt, en de enige beschikbare ondersteuning kanaal ontvangen is via de telefoon.

De USI Electric MICN109 biedt gemoedsrust. Om de bruikbaarheid te maximaliseren, kunt u overwegen het installeren van dit toestel in combinatie met andere foto-elektrische rookmelders of de aanschaf van een dual-sensor model met ionisatie en foto-elektrische mogelijkheden.