scenarioschrijven software – Final Draft 2017

In de wereld van scenarioschrijven software, er is Final Draft, en dan is er al het andere. Niet omdat Final Draft is aanzienlijk beter dan de rest van de beste screenwriting software, maar omdat het alomtegenwoordig. Het is de enige constante in de hele film-maken van wereld. Elke schrijver, producer, regisseur, agent of andere professional die zich bezighoudt met scenario’s is zeer vertrouwd met zowel de Final Draft software en de bestanden die het creëert. Dit is wat “standaard” betekent.

Schrijven Features

Maar eenvoudige alomtegenwoordigheid maakt niet Final Draft de beste scenarioschrijven software. Evenmin is het wijdverbreide gebruik verdienen onze goedkeuring. Final Draft verdient deze onderscheidingen omdat het eenvoudig, krachtige en effectieve scenarioschrijven software die toegankelijk zijn voor beginners en een waardevol hulpmiddel voor professionals is.

Wanneer u een nieuwe screenplay in Final Draft beginnen, je begroet door een lege pagina die opvallend vergelijkbaar met de meeste populaire tekstverwerkers ziet. Het verschil is dat wanneer je begint te typen, Final Draft formatteert je woorden in de juiste scenario formaat. Terwijl normale tekstverwerkers zijn zogenaamde scenario templates, ze missen het vermogen om dingen zoals marges, oriëntatie en pagina-einden volgens de strenge eisen van Hollywood’s screenplay normen te formatteren. Het is waar dat u handmatig kunt instellen deze elementen in een tekstverwerkingsprogramma, maar Final Draft zorgt dat alles voor je.

Final Draft een pionier in de zogenaamde Return / Tab-systeem. Wat dit betekent is dat de software kunnen anticiperen op wat element je gaat gebruiken de volgende afhankelijk van het weer u op Return of Tab te raken. Bijvoorbeeld, als u een scène koptekst of slug lijn, als je druk op Return aan het schrijven bent, Final Draft automatisch formatteren de volgende regel als een actie-element, want dat is de meest voorkomende element dat een slak lijn volgt. Als je in de actie-element en je raakt Tab, zal Final Draft de lijn die je bent als het personage naam element boven dialoog schrijven opmaken, en dan wanneer je terug geraakt, zult u in de dialoog element. Dit afwachting van wat schrijver zal gaan doen is een voorbeeld van wat Final Draft beste doet – het houdt schrijvers schrijven.

Dit scenarioschrijven software SmartType functie zal de namen van personages, locaties, foto’s en nog veel meer herinneren. Dit is nog een leuke functie, dat houdt je gefocust op het schrijven van het script, zo bespaart u tijd en denkkracht.

Andere functies zijn onder meer schriftelijk ScriptNotes, ideeën op te schrijven of feedback te geven; CollaboWriter, waardoor schrijvers om samen online en in real time te werken; Het schrijven van management, het bijhouden van uw scenarioschrijven tijd doelen te houden; een spellingcontrole en thesaurus; en een Panels System, dat het script in zal zetten ofwel een Scene View (met alleen de scène rubrieken) of Index Cards (die u kunt afdrukken) voor het eenvoudig bekijken van uw scenario.

productie Kenmerken

Final Draft scenarioschrijven software biedt verschillende sjablonen die u kunt gebruiken voor niet alleen het schrijven van een filmscript, maar ook om scripts voor meerdere voor tv-shows, toneelstukken, en zelfs stripboeken en graphic novels schrijven. Dit is vooral geweldig als producenten inhuren om een ​​script te schrijven voor een show zoals “The Simpsons”. U kunt de juiste script sjabloon uit de Template Library op de website van Final Draft’s gemakkelijk downloaden. De graphic novel sjablonen zijn zelfs geformatteerd door bedrijf, zoals Dark Horse Comics en Beeld Comics.

Er zijn ook templates voor het schrijven van “behandelingen,” die korte, verhalende samenvattingen van uw scenario, evenals karakter biografieën en nog veel meer zijn, om u te helpen uw verhaal en de personages te ontwikkelen. Final Draft is een goed afgeronde scenarioschrijven software app.

Als het gaat om het exporteren van documenten, wordt dit scenarioschrijven software is ontworpen om naadloos samen te werken met andere apps. Bijvoorbeeld, kunt u een script exporteren naar bestandsformaten die in een verscheidenheid van de productie software kan worden geïmporteerd en gebruikt om te schieten van de film te plannen, en ook om professionele video-editing software Avid, die maakt het gemakkelijk om het script te verwijzen, terwijl je bewerken de film.

Een goed geschreven scenario is één ding. Het krijgen van die scenario klaar om te worden gemaakt in een film is iets dat een wereld van verschil lijkt. Final Draft heeft alle tools die je nodig hebt om die werelden te overbruggen. Omdat de software zo veel gebruikt door schrijvers, producenten, regisseurs en bemanningsleden, bijna alle software die zich bezighoudt met een aspect van de productie accepteert documenten van Final Draft. Dus het maakt niet uit welke software je gebruikt om afbraak van uw scenario, plan uw filmen dagen of het maken van zijden voor specifieke scènes, zal Final Draft documenten altijd werken.

Dat gezegd hebbende, Final Draft komt met een groot deel van de functies gericht op inheemse productie. Ongetwijfeld, de meest krachtige van deze is Tagger 2. Deze standalone applicatie breekt uw scenario voor een aantal productie-afdelingen. Casting, rekwisieten, make-up, kunst, locatie, het vervoer, kostuum, camera en grip en elektrische afdelingen allemaal profiteren van de pech Tagger 2 creëert, en het is exclusief voor Final Draft. Geen enkele andere scenarioschrijven software heeft een soortgelijke tool die bijna even goed functioneert als Tagger 2.

Het maakt niet uit hoe goed je het plannen van uw scenario, zal er altijd zijn herschrijft. Wanneer herschrijft zijn nodig na een scenario is “geblokkeerd” voor de productie, wordt nieuwe content toegevoegd als speciale gekleurde pagina’s. Final Draft is volledig uitgerust voor deze, en zelfs als je een andere scenarioschrijven applicatie gebruiken om uw scenario te schrijven, wanneer op de set herschrijft nodig zijn, zal Final Draft vrijwel zeker de toepassing die u gebruikt voor die revisies zijn.

Verenigbaarheid

We hebben al gezegd hoe Final Draft documenten compatibel met vrijwel alle andere software die wordt gebruikt in de film zijn, dus is het volkomen logisch dat dit scenarioschrijven software aanbod voor Windows, Mac en iOS-apparaten. De software voor iOS-apparaten is up and coming en niet alle functionaliteit van de desktop-versies, maar het werkt goed genoeg voor u om te werken aan scenario’s wanneer u niet achter uw bureau zit.

Final Draft biedt alle technische en klantenondersteuning we zochten toen we beoordeeld en gerangschikt de beste scenarioschrijven software. U kunt contact opnemen met het bedrijf via de telefoon en e-mail. Als u een snellere respons wilt, het bedrijf heeft ondersteuning voor live chatten op haar website. Final Draft biedt ook gratis video tutorials en heeft een uitgebreide FAQ sectie als je problemen hebt met het leren van de software te gebruiken.

Help en ondersteuning

Van “Fade In” op “Roll Credits,” no scenarioschrijven software slaat Final Draft, dankzij de baanbrekende functies die de snelheid van scenarioschrijven door het formatteren van scripts voor u. Veel professionele en ontluikende scenarioschrijvers in Hollywood en in de hele wereld gebruiken deze software om hun scripts te schrijven, want het is zo krachtig, makkelijk te gebruiken en meest compatibele.

Overzicht