SMS marketing – Mozeo 2017

Mozeo is een van de vele koplopers voor een effectieve sms marketing services, en het probeert de overgang van traditionele marketing naar de moderne mobiele marketing platform makkelijker te maken voor haar klanten. Deze service omvat veel van de meest fundamentele functies die nodig zijn voor SMS-bericht alert campagnes, in aanvulling op een aantal nieuwe middelen dat dit een product overwegen waard te maken.

Overzicht

Mozeo begint sterk vanuit een oogpunt features. Hiermee kunt u coupons of aflossing codes, polls, tekstbericht ontploffing en zelfs te sturen naar uw abonnees te beheren. Als u voor het eerst gebruik van de dienst, zult u willen ervoor zorgen dat u door het proces in een bepaalde volgorde, zodat je niet gedwongen all over the place te slaan wanneer u begint met het verzenden van sms-alerts.

Ook aangeboden is een automatisch antwoord functie. Deze tool helpt u communicatie met grote aantallen contacten en stelt u in staat om automatisch verzenden van een SMS-bericht wanneer contacten aangemeld of geabonneerd op zoekwoorden.

Wanneer u uw campagne te beheren met behulp van het online platform, bent u voorzien van een groot aantal campagne management functies. Navigatie is eenvoudig en ongecompliceerd met Mozeo. Het biedt tabs aan de bovenkant van het scherm die u in staat om te navigeren in de juiste delen van de site. Deze tabs zijn: Mijn account, Mijn rapporten, Mijn contacten, sms-en mobiele websites. Mozeo biedt ook een grote knop aan de onderkant van de webpagina om contact opnemen met hun support afdeling voor vragen.

Rapportage is vrij basic met Mozeo. In plaats van het aanbieden van een lijngrafiek of een soort van picturale representatie van uw messaging-statistieken, biedt het numerieke telt. Simpel gezegd, alle gegevens die u vindt in de rapportage tools zijn de totale aantal iets, of het nu keyword reacties, berichten verzonden of opt-outs opgenomen. U kunt ook rapporten per dag, week, maand of jaar uit te voeren.

Ondersteuning via Mozeo is heel grondig, omdat het bedrijf biedt alle van de meest voorkomende vormen van technische ondersteuning. Als u vragen hebt, kunt u gemakkelijk toegang tot ondersteuning per telefoon of e-mail. Nog beter, heb je direct toegang tot chat support, die u kunt gebruiken vanuit elk scherm door te klikken op de tab aan de onderkant van de pagina te leven.

Daarnaast hebt u toegang tot veelgestelde vragen en een knowledgebase door naar het Help Center, dat is gelegen op de rechterbovenhoek van de website. Dit zal u naar tutorials en walk-throughs van de meest elementaire functies. We zouden Mozeo een perfecte score in deze categorie hebben gegeven, behalve dat het is moeilijk om een ​​aantal middelen te vinden, zoals de veelgestelde vragen en de tutorials zijn niet erg uitgebreid.

Mozeo biedt een aantal unieke en nieuwe functies die zal werken in uw voordeel om uzelf of uw bedrijf te promoten effectief in een mobiele omgeving. Hoewel het een paar tekortkomingen kan hebben, het heeft een aantal extra voordelen. U zult zeker willen deze service voor uw SMS-bericht marketing behoeften te overwegen.