social media klantenservice – Service Cloud, 2017

Service Cloud is een cloud-gebaseerde CRM-platform van Salesforce. Deze sociale media CRM is beschikbaar in twee edities: Enterprise en Unlimited.

Terwijl Salesforce biedt Desk.com als customer support platform voor kleine bedrijven, middelgrote en grote bedrijven hebben behoefte aan de omvang en de geavanceerde functies van de Service Cloud. Daarom zijn beide plannen van de Service Cloud hoger dan die van Desk.com geprijsd. Echter, kunt u de dienst gratis voor een beperkte periode te proberen vóór de ondertekening van de jaarlijkse overeenkomst nodig is om het platform te gebruiken.

Service Cloud biedt de tools om de kosten-effectieve customer support op social media draaien. Om dit doel te bereiken, Service Cloud biedt uw customer care medewerkers een centrale console dat alle gegevens van uw klanten aggregaten op één plek. De cloud-gebaseerde console herbergt ook een centrale kennisbank dat uw medewerkers en klanten kunnen een bijdrage leveren aan. Dit leidt tot een steeds groeiende verzameling van informatie die u kunt gebruiken overal en op elk apparaat.

Met de Service Cloud, kunt u ook uw social media customer service strategie verder te nemen door het oplossen van problemen van klanten in real time met on-screen geleide bijstand, delen van het scherm, en de embedded video en audio communicatie met de customer care agenten. Al deze customer support functies kunnen ook worden bevoorraad op uw bedrijf en mobiele apps van Salesforce.

Het sociale aspect van de Service Cloud verder reikt dan zijn kennis zwembad en de gemeenschappen die het helpt te bouwen. Het kan ook service te leveren aan klanten op meerdere social media kanalen. Daarom kunt u horen en te reageren op klanten op Twitter, Facebook en andere sociale netwerken. Als uw bedrijf heeft een toegewijd sociale dienst team, het integreren van Service Cloud met Salesforce Social Studio stuurt alle communicatie begon op sociale netwerken om dat team.

Dankzij de centrale console, je social media customer service team heeft alle informatie die zij nodig heeft over klanten die hulp zoeken via sociale netwerken, zelfs voordat ze reageren. Bovendien, slimme social engine Service Cloud’s kamt sociale rekeningen van uw bedrijf met zoekwoorden, classifiers en taal detectie algoritmen om sociale gevallen direct naar de juiste customer care officer.

Dit is een schaalbare CRM-platform met een schat aan mogelijkheden. Het is echter niet primair sociale CRM service. Social CRM is slechts een van de vele mogelijkheden. Zijn sociale customer service platform is een aparte downloadbare applicatie die niet is opgenomen met het platform standaard. Ook moet je extra betalen voor functies die essentieel zijn voor de sociale CRM zijn, net als webchat, een knowledgebase en gemeenschappen.

Service Cloud is een full-featured en schaalbaar CRM-platform. Echter, om het te gebruiken voor social media customer support, moet je extra betalen en downloaden van de juiste apps van Salesforce’s AppExchange winkel.