tankless boilers – Bosch tankless boiler 2017 – Top Tens

De Bosch Therm 520 HN is een gas tankless boiler uit de Bosch Pro Line. Het is een overdekt boiler die wordt geleverd in twee identieke ogende modellen: een aardgas-model en een propaan-aangedreven variant.

Deze boiler heeft een metalen deur deksel met een grijze afwerking. De controles zijn op de onderlip van de deur en beschikken over twee draaiknoppen voor het regelen van de gasdruk en de watertemperatuur. Hoewel het toestel heeft een metalen buitenkant, enkele inwendige onderdelen zijn van kunststof. Ondanks de interne resistieve verwarmingstoestellen, kan de plastic water afsluiter behuizing en hydrogenering unit bevriezen tijdens de wintermaanden en afgesneden uw warmwatervoorziening.

Het opvallende kenmerk van deze Bosch tankless boiler is het gebruik van waterkracht ontsteking in plaats van elektriciteit. Deze gepatenteerde Bosch systeem zorgt ervoor dat het apparaat kan gaan werken, zelfs tijdens stroomuitval. De waterkracht unit doet slaan elektriciteit en vermindert de kosten van het uitvoeren van de boiler. Dit unieke ontsteking systeem maakt gebruik van een kleine turbine die energie put uit het water stroomt in het toestel om de brander aan te steken. Eenmaal aangestoken, de modulerende gasklep houdt zich het recht voor gasdruk nodig om temperatuur van het water bij verschillende debieten te handhaven.

De Therm 520 HN heeft een minimum debiet van 0,6 GPM en vereist een minimale waterdruk van 30 psi. Het raakt de top debiet van 5,2 GPM wanneer het temperatuurverschil tussen het water in komen en die uit het toestel is 35 graden Fahrenheit. Maar dat debiet daalt tot 3,4 gpm als je wilt om water te verwarmen voor nog eens 20 graden Fahrenheit.

De tankless boiler heeft een energie-factor van 0,78 en een thermisch rendement van 80 procent. Deze waarden zijn typerend voor gas aangedreven boilers. Echter, hoewel het gebruikt geen elektriciteit en is niet afhankelijk van gas naar de brander aan te steken, de Therm 520 HN draagt ​​geen Energy Star-certificering.

Net als de meeste woonwijken tankless boilers zijn omvang, de Therm 520 HN kan alleen pipe warm water tot twee badkamers. De Bosch heeft ook minder temperatuurregeling instellingen dan reguliere kachels. U kunt alleen de temperatuur ofwel hoog en laag.

De Bosch Therm 520 HN is een fatsoenlijke tankless boiler met een nieuwe functie die gas en elektriciteit bespaart. Echter, de plastic interne onderdelen zijn gevoelig voor bevriezen en de verwarming kan onbetrouwbaar blijken tijdens de winter.