tankless boilers – Rinnai, 2017

De Rinnai RUC98iN Ultra-serie is een overdekt gas tankless boiler voor residentiële en commerciële toepassingen. Het maakt gebruik van propaan of aardgas en heeft meerdere ontluchting opties.

De RUC98iN is 26 duim lang, 10 inch dik en weegt 61,7 pond. Hoewel het is compact en heeft een strak design, is het niet een lichtgewicht boiler. Het heeft een staalgrijze exterieur met controles op de onderlip van het voorpaneel. Deze omvatten een uit-knop, temperatuur van het water en gas bedieningsknoppen, en een digitale display. Naast het regelen van de temperatuur van warm water uit het toestel, kunt u de temperatuur knop vergrendelen om onbevoegde toegang te voorkomen.

Ontluchting opties voor de Rinnai RUC98iN omvatten concentrische of twin-pipe PVC. Deze kachel voldoet ook aan stikstofoxide-emissienormen. Dit toestel heeft grotere gas en water inlaten en uitlaten dan de meeste gas tankless boilers. Het maakt gebruik van een elektrische ontsteking en trekt slechts 2 watt in standby-modus. Echter, terwijl het actief werkt, de Rinnai RUC98iN verbruikt 64 watt elektrische energie, en het vereist maximaal 146 Watt in de onderdelen uit het bevriezen in de winter te houden.

De Rinnai RUC98iN is niet alleen groter en zwaarder dan de meeste home tankless boiler merken, het is ook krachtiger. Ten eerste, het heeft een energie van 0,95 of je het nu te gebruiken met aardgas of propaan. Dit is hoger dan het gemiddelde voor gas aangedreven boilers. Het is ook een Energy Star-gecertificeerd kachel.

De minimum-to-maximale gas burn rate varieert van 15.200 tot 199.000 BTU, een zeer breed assortiment. Bovendien, de verwarming het warm water debiet assortiment is ook zeer breed bij 0,26-9,8 gpm. De minimale activering debiet slechts 0,4 gpm. Deze cijfers geven aan dat dit Rinnai tankless boiler meerdere kranen en douches kan starten en kan worden gebruikt in multi-badkamer huishoudens zonder onderbreking warmwaterdoorstroming.

Het standaardmodel van de Rinnai RUC98iN in staat is het verwarmen van water tot temperaturen van 95 tot 140 graden Fahrenheit. In feite kan het commerciële model van water te voorzien zo heet als 185 graden Fahrenheit. Dit is echter een dure boiler. Het maakt gebruik van 0,75-inch MNPT water- en gasaansluitingen in plaats van de reguliere 0,5-inch verbindingen gevonden in de meeste huizen. Bovendien is het moeilijk te installeren en vereist onderhoud door gecertificeerde Rinnai reparatie personeel om niet de garantie ongeldig.

De Rinnai RUC98iN is een slanke en efficiënte gas tankless boiler dat zowel aardgas als propaan gebruikt en wordt geleverd met meerdere ontluchting opties. Het is echter omvangrijk en lastig te kunnen installeren.