vinyl converter draaitafel – Ion Max 2017

We waren onder de indruk op het eerste gezicht van de Ion Archief. De USB platenspeler heeft een natuurlijke houten afwerking op het tafelblad en twee ingebouwde luidsprekers op de voorste hoeken. De afwerking alleen zet deze converter draaitafel onderscheiden van de concurrentie, maar de kwaliteit van LP naar digitaal conversies is de reden waarom de Ion Archief verdient onze Top Tien beoordelingen Gold Award. De Ion Archive is zeer betaalbaar in vergelijking met de rest van de draaitafels onze line-up en biedt een hoge kwaliteit conversies.

opname

Dit vinyl converter draaitafel kunnen 33s, 45s en 78s spelen. Het heeft ook een automatische start / stop-functie. Als het op de platenspeler stopt het opnemen wanneer het einde van voortdurend spinnen met de naald te slepen op de plaat, het dragen van zowel de naald en het record bereikt in plaats daarvan. De automatische start / stop functie is vooral handig bij het converteren van documenten.

We gedigitaliseerd drie verschillende lp’s op de audio-kwaliteit van de conversies te testen en vergeleken de geconverteerde LP naar een digitale download van dezelfde inhoud. We omgezet The Beatles ” Rubber Soul, “Jack White’s” Lazaretto “en op 45 van The Beatles ‘” Let It Be. ” De Jack White album was in onberispelijke staat, maar de andere twee records waren oud, gekrast en de 45 was enigszins vervormd. We gebruiken deze gegevens om een ​​real-world conversie scenario na te bootsen, ervan uitgaande dat niet al uw gegevens zijn in onberispelijke staat.

Voor onze eerste audio-test vergeleken we ‘Norwegian Wood “van de” Rubber Soul “LP naar een digitale download van dezelfde inhoud. De geconverteerde lied had statisch aan het begin van de song, maar zodra het lied trapte in, het was onmerkbaar. De conversie was goed volume in vergelijking met de downloads van andere conversies, omdat conversies zijn over het algemeen rustiger dan de download. De LP conversie was een beetje dun en licht in vergelijking met de download. Tonaal, het was niet zo warm, rond of robuust als de download, maar over het algemeen, de kwaliteit was hoog.

Vervolgens hebben we gedigitaliseerde “Lazaretto” en de single ten opzichte van de digitale download. Net als de ‘Norwegian Wood’ vergelijking, was er merkbaar statisch aan het begin van het lied dat onmerkbaar geworden zodra de muziek geschopt. Het belangrijkste verschil tussen onze bekering en de digitale download was het gebrek aan bas in de opname. De drums zijn niet zo hard bonzen en had niet de diepte als de download deed. Er is ook een delay effect, dat aanwezig is op de openingszin van de song die pannen van links naar rechts tussen de hoofdtelefoon is. Vele draaitafels niet in geslaagd de digitale panning repliceren, maar de Ion Archief toegevoegd alle details over aan het geconverteerde bestand. Over het algemeen waren we onder de indruk van de kwaliteit van de conversie.

Tot slot, we gedigitaliseerd de 45 van “Let It Be.” Dit was ook een vrij hoge kwaliteit conversie, zeker gezien de slechte staat van de originele LP. Als de hele band meedoet, merkten we enige vervorming en knippen in de audio. Er was ook statisch dat de hele opname te horen, maar de geluidskwaliteit hoger was vergelijkbaar met de meeste andere draaitafels in onze line-up. Er zijn een paar andere draaitafels die iets beter dan de Ion Archief in onze bekering tests, maar Ion Archief houdt zijn grond als u op zoek bent naar een hoge kwaliteit conversies van uw LP’s.

Ontwerp

Een van de ondergang aan het gebruik van EZ Vinyl / Tape Converter is dat er geen extra audio-tools voor het schoonmaken van uw conversies nadat u ze heeft opgenomen. Programma’s zoals Audacity kunt u click-and-pop filters en andere hulpmiddelen noise-verwijdering gebruiken om ongewenste ruis te verwijderen voordat het exporteren van uw audio-bestand. U kunt ook de bestandsextensie wijzigt, zodat u uw digitale LPs kan comprimeren om kleinere bestanden te maken. Buiten zijn simplistische karakter, de enige echte functie die EZ Converter biedt is de mogelijkheid om de input volume aan te passen voordat u begint met opnemen.

De Ion USB draaitafel features ingebouwde luidsprekers als u geen externe luidsprekers aan te sluiten op uw draaitafel te hebben. Als je meer volume wilt van uw platenspeler, kunt u de meegeleverde RCA kabels gebruiken om deze platenspeler aan te sluiten op een externe luidsprekers. De Ion Archive is niet voorzien van een hoofdtelefoonaansluiting of een stofkap.

De Ion Archive vinyl naar digitaal converter wordt geleverd met EZ Vinyl / Tape Converter software. Met deze software kunt first-time gebruikers hun LP’s om te zetten met gemak. Deze software loopt gebruikers stap voor stap door het conversieproces, waarin u wordt gevraagd uw draaitafel aan te sluiten via USB, het vastleggen van de juiste ingang volume voor uw conversie en zelfs melding hoe en wanneer om het record te starten. Zodra uw conversie is voltooid, kunt u metadata toe te voegen, zoals de titel van het nummer, naam van het album en andere informatie, zodat u kunt bijhouden van uw groeiende digitale bibliotheek te houden.

We zetten de ene kant van beide van de 33s om auto-circuit detectie binnen het EZ Vinyl / Tape Converter software te beoordelen. Deze functie detecteert stiltes tussen de nummers en splitst de audio in afzonderlijke tracks zodat uw conversie niet eindigen als één lange audiobestand.

Er zijn algemene bezorgdheid en klachten bij de consument dat deze functie niet goed werkt en dat het niet de nummers tijdens stiltes heeft gesplitst geweest. We hadden geen van die problemen ondervinden. Deze functie maakt het gemakkelijk om LP’s digitaliseren, omdat je niet handmatig hoeft te stoppen en uw conversie tussen elk nummer opnieuw op te starten. U kunt uw opname te starten en weg te lopen en in de metadata vullen wanneer je terugkomt. We waren onder de indruk van hoe eenvoudig was de software te gebruiken.

We kregen een uitzonderlijke steun van Ion toen we hen gecontacteerd. De telefoon menu was kort en makkelijk te navigeren, en onze steun technicus was behulpzaam en al onze vragen behandeld.

Makkelijk te gebruiken

U kunt ook contact opnemen met Ion via e-mail. De Ion Archive wordt gedekt door een 90-dagen garantie vanaf de dag van aankoop en wordt geleverd met een handleiding voor zowel de draaitafel en de software.

Ion Archive is een fantastisch uitziende draaitafel die een hoge kwaliteit conversies creëert. Het wordt geleverd met software die u door het conversieproces. Met al zijn extra’s, zoals ingebouwde luidsprekers en meerdere playback snelheden, maakt deze draaitafel lijkt een koopje in vergelijking met de concurrentie.

Help en ondersteuning

Overzicht