vinyl converter draaitafel – TEAC 2017

De TEAC LP-R550USB is een indrukwekkend ogende vinyl converter. Het heeft een klassieke look met een kersenhouten tafel en de basis, met een zwarte voorkant en zilveren knopen en wijzerplaten. De esthetiek zijn een geweldige mix van retro en modern.

Overzicht

Deze USB platenspeler biedt veel meer dan digitale omzettingen van vinylplaten. De platenspeler heeft een ingebouwde CD-speler en-brander, zodat je vinyl en cassettes kan converteren rechtstreeks naar CD zonder het gebruik van een computer. Het bevat ook een cassettedeck op het tafelblad om te luisteren en om te zetten cassettebandjes. U wilt deze draaitafel te gebruiken om audio te luisteren – de ingebouwde luidspreker systeem is het beste dat we in onze lineup geluisterd. We waren onder de indruk van de geluidskwaliteit en het totale volume dat de luidsprekers kan reproduceren. De speakers hebben een goede helderheid en een fatsoenlijk bedrag van low-end.

De extra functies, zoals de cd-brander en de cassettedeck zijn de belangrijkste selling points voor deze LP naar CD converter. Als we echter met dit toestel vinyl naar digitale audioformaten, de resultaten waren minder dan indrukwekkend. Het eerste nummer dat we bekeerd was van een Beatles LP. We vergeleken onze steekproef omzetting in een digitale download van dezelfde inhoud. Er waren een aantal problemen de conversie. Eerst werd de conversie onhandig gepand. De zang en gitaar bijna verdwenen, maar de sitar en bas waren luid. Dit wierp het volume en de helderheid van de totale nummer uit.

Onze tweede conversie was een 45 LP van “Let It Be.” Dit toonde zijn aandeel in de problemen. De digitale conversie had een rare kloppend geluid op de achtergrond door middel van het geheel van het lied. Het maakte de conversie unlistenable.

Tot slot omgebouwd we een gloednieuwe LP van Jack White’s “Lazaretto” en vergeleek het met een digitale download van hetzelfde nummer. De opening baslijn heeft vertraging die pannen tussen de linker en rechter luidsprekers, en het geconverteerde bestand ontbrak die details. Het had minder problemen dan onze eerste bekering, maar het lied had panning problemen, en veel elementen van het lied werd ver naar de achtergrond verdrongen. Kortom, we hadden veel conversie problemen met deze USB platenspeler.

Esthetisch, dit is een van de meest aantrekkelijke draaitafel units we beoordeeld, en biedt vele extra’s die andere draaitafels niet, zoals een cd-brander en cassette converter. Helaas, we waren niet blij met de audio kwaliteit van onze bekering testen. Uit ervaring blijkt dit apparaat beter diende als een alles-in-één stereosysteem in tegenstelling tot een vinyl-digitaalomzetter.