voip headset – VXi Tria VOIP Headset

De VXi Tria is een VoIP-headset die bestaat uit een enkel oorstuk met een flexibele boom microfoon. Zijn naam doet denken aan de drie verschillende draagstijlen – hoofdband, nekband en oorhaak. Deze opties geven u de mogelijkheid om de meest comfortabele pasvorm, wat belangrijk is als je de headset urenlang je draagt ​​op een tijdstip te vinden. Zelfs de lichtste headsets kan ongemakkelijk aan het einde van een acht uur durende shift voelen.

Overzicht

De hoofdband stijl is de favoriete stijl voor kantoren, omdat het de professionele uitstraling van een call-center headset met driepunts stabiliteit. Als u niet wilt verknoeien je haar of als u een gevoelige hoofdhuid, de nekband stijl wraps rond de achterkant van het hoofd. De oorhaak stijl is populair voor Bluetooth-headsets, want het is gemakkelijk mobiel. U kunt passen in de oorhaak in je zak als je niet met behulp van de headset. Toch zal het snoer houden u gebonden aan uw computer. Bovendien, het gehele gewicht van de headset, waarin het koord omvat, trekt aan een drukpunt op het oor. Dit kan erg ongemakkelijk na enkele uren worden.

Het grootste minpunt aan de VXi Tria is de audiokwaliteit. Ten eerste komt slechts in een monoversie. Mono headsets worden voornamelijk gebruikt voor VoIP-gesprekken in kantoren waar een vrij oor nodig, maar het is niet geschikt voor andere audio toepassingen, omdat het diepte ontbreekt. Anderzijds de spreker een van de kleinste frequentiegebieden van de VoIP headsets we beoordeeld. De spreker frequentierespons begint bij 200 Hz, die een groot deel van de rijke bas frequenties afsnijdt, en eindigt op 5 kHz. Dit is een full 1.8kHz onder de norm bereik voor wideband audio frequenties.

De spreker prioriteit duidelijk VoIP-bellen. Dit blijkt uit de microfoon frequentierespons, waarbij een bereik dat drie keer zo groot is als de frequentie van de spreker is. Dit betekent dat het pikt uw stem up beter dan de luidspreker kan spelen. Dit maakt het een ideale USB-headset voor spraak-naar-tekst software.

De luidspreker wordt geleverd met een actieve EQ filter die plotselinge akoestische pieken beperkt, zodat je niet het risico kwetsen van uw oren of beschadiging van de luidspreker. Vergelijkbare EQ technologie bestaat in de microfoon uit te filteren achtergrondgeluiden, zodat uw beller hoort uw stem over de kakofonie van uw kantoor of thuis.

Als het gaat om VoIP headsets, meest opvallende kenmerk van de VXi Tria is de drie draagstijlen – hoofdband, nekband en oorhaak. Helaas, audio kwaliteit is het belangrijkste kenmerk van een VoIP-headset en het frequentiebereik is alleen 200Hz te 5.8kHz. Echter, het doet zijn voorzien van akoestische bescherming tegen schokken.